Trening: Razvoj vještina zagovaranja mladih lidera

U Sarajevu je 04- 05.11.2023. godine održan trening: Razvoj vještina zagovaranja mladih lidera u okviru projekta “Inkubator zagovaračkih inicijativa mladih”. Cilj treninga bio je podržati i osnažiti mlade lidere i liderice kroz podršku i unaprjeđenje njihovih vještina zagovaranja i inicijativa usmjerenih na podršku procesu EU reformi u Bosni i Hercegovini.
Na treningu je prisustvovalo 15 mladih lidera i liderica iz Sarajeva, Tuzle i Travnika. Prvog dana treninga, Mia Karamehić-Abazović, zastupnica u Parlamentu Bosne i Hercegovine i Erna Kasumović, expertica za europske integracije, prenijele su učesnicima znanje o zagovaranju u kontekstu EU integracija Bosne i Hercegovine i o putu Bosne i Hercegovine ka EU integracijama. Tijekom drugog dana treninga, mladi lideri i liderice su kroz radionice koje je vodila Jasmina Čekrić, izvršna direktorica PROI-a, razmijenili ideje o izboru dviju inicijativa iz područja vladavine prava i ljudskih prava na koje će se usredotočiti tijekom sljedećih 12 mjeseci, te stekli znanje o političkom mapiranju i metodama provođenja medijske kampanje.

Radujemo se budućem zajedničkom rastu i ostvarivanju postavljenih ciljeva.

Projekat implementira Udruženje PROI u partnerstvu sa Omladinskim pokretom Revolt Tuzla i Centarom za edukaciju mladih Travnik. Provođenje projekta podržava Institut za razvoj mladih KULT. Stavovi izneseni u ovom projektu nisu i ne mogu biti smatrani stavovima Instituta za razvoj mladih KULT, već isključivo autora.