Predstavnici PROI-a prisustvovali događaju “ExCHANGE – Razmjenom iskustava do omladinskog sektora u BiH”

U četvrtak, 31.08.2023. godine predstavnici Udruženje PROI prisustvovali su događaju  “ExCHANGE – Razmjenom iskustava do omladinskog sektora u BiH” koji je organizovan od strane Instituta za razvoj mladih KULT. Na događaju Udruženje PROI je svečano potpisalo ugovor sa Institutom za razvoj mladih KULT i tom prilikom najavilo novi projekt pod nazivom “Inkubator zagovaračkih inicijativa mladih”.

Projekt “Inkubator zagovaračkih inicijativa mladih” će se baviti problemom nedostatka aktivne participacije mladih u društvu i nedovoljnom podrškom za njihovu ulogu u procesu EU integracija. Cilj projekta je osnažiti mlade lidere i liderice, omogućiti im sticanje zagovaračkih vještina i pružiti podršku za aktivno zagovaranje EU reformi u Bosni i Hercegovini. Projekat nastoji da izgradi zagovaračke kapacitete mladih ljudi uz istovremeno zagovaranje EU reformi u BiH.

Projekat implementira Udruženje PROI u partnerstvu sa Omladinskim pokretom Revolt Tuzla i Centarom za edukaciju mladih Travnik. Provođenje projekta podržava Institut za razvoj mladih KULT. Stavovi izneseni u ovom projektu nisu i ne mogu biti smatrani stavovima Instituta za razvoj mladih KULT, već isključivo autora.