Predstavnici Udruženja PROI, Sarajevo i NVO Preporod iz Nikšića, partnerskom organizacijom u implementaciji projekta ''Anti Dop Ambasadori bez granica'',  finansiran od strane Evropske unije iz fonda Instrumenta predpristupne pomoći (IPA) u okviru programa prekogranične saradnje Crna Gora - Bosna i Hercegovina su pozvani da prisustvuju konferenciji i da prezentiraju pomenuti projekat koji su implementirali u protekle dvije godine. 
 
 
 
Admir Zejčirović (PROI) i Nikola Mijušković (Preporod), koordinatori Anti Dop Ambasadora na projektu su se obratili prisutnima i obrazložili projektne aktivnosti i postignute rezultate tokom dvogodišnjeg rada na projektu ''Anti Dop Ambasadori bez granica''. 
 
Projekat je radio na podizanju svijesti javnosti o ovoj problematici kao i na primjeni multidisciplinarnog pristupa koji uključuje sinergiju civilnog sektora, javnih ustanova i inicijativa mladih. 
 
Glavna aktivnost projekta je bila realizacija dva sedmodnevna omladinska kampa za 80 učenika srednjih škola iz Crne Gore i BiH na temu prevencije ovisnosti i jačanja socijalnih i životnih vještina. Kampovi su se održali u julu i avgustu  2015., jedan u Nikšiću (CG) a drugi u Neumu (BiH)
 
Glavne oblasti prema kojima  se odvijao program kampa su: prevencija upotrebe droga, liderstvo i razvoj komunikacijskih vještina te kulturološka razmjena i razvoj mreže Anti-Dop Ambasadora bez granica. Stečena znanja učesnici kampa su prenosili na svoje vršnjake u cilju promocije zdravih stilova života.
 
Bitno je istaći da se po prvi put u BiH i CG primijenio program primarne prevencije ovisnosti o drogama „Unplugged / Imam stav“, koji je širom Evrope postigao zapažene rezultate. Ovaj program se implementira od 2003., a urađene su i naučne studije koje su potvrdile njegovu učinkovitost (www.eudap.net). Program obuhvata osnovne životne vještine: kritičko razmišljanje, kreativno razmišljanje, efektivnu komunikaciju, vještine povezivanja, brigu o sebi, empatiju, i suočavanje sa emocijama. Adaptaciju programa, monitoring i evaluaciju će implementirati edukatori iz BiH i CG.